Δεν σταματάει στο Αφρίν ο Ερντογάν

Μετά την κατάληψη της πόλης Αφρίν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η πολεμική μηχανή της Τουρκίας, είναι πολύ πιθανό να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις επί Συριακού εδάφους και σε άλλες κουρδοκρατούμενες πόλεις στα βόρεια της χώρας, όπως τουλάχιστον προανήγγειλε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας.

Να σημειωθεί ότι χθες (18/3) η πόλη Αφρίν, πρωτεύουσα του ομώνυμου θύλακα, έπεσε στα χέρια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μετά την υποχώρηση των αντίστοιχων Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Τουρκία θεωρεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια τον έλεγχο της συριακής πλευράς των τουρκοσυριακών συνόρων από την Κουρδική πολιτοφυλακή λόγω των δεσμών που έχει η τελευταία με το Κόμμα Εργαζομένων του Κουρδιστάν κατά κόσμο PKK.

Επόμενος στόχος η πόλη Μπάμπιτζ

Στο πλαίσιο αυτό, επόμενος στόχος φέρεται να είναι η πόλη Μπάμπιτζ, δυτικά του Ευφράτη στη βόρεια Συρία, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση καθώς εκεί σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιωτικοί, ως συνεργάτες της Κουρδικής πολιτοφυλακής και άλλων δυνάμεων στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η οποία όμως έχει σχεδόν ολοκληρωθεί τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Loading