Δεκάδες ματαιώσεις πτήσεων στην Νέα Υόρκη λόγω κακοκαιρίας

Στην ματαίωση δεκάδων πτήσεων οδηγήθηκαν οι αρχές στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» σήμερα τη χώρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Η Port Authority, στην οποία τα αεροδρόμια ανήκουν εποπτικά, έπειτα από τον σάλο που είχε δημιουργηθεί εναντίον της περί κακής διαχείρισης στα τέλη του Ιανουαρίου με την χιονοθύελλα που είχε χτυπήσει τότε την πόλη, αποφάσισε να προβεί σε πιο δραστικά μέτρα. Έτσι, όπως ανακοίνωσε η Αρχή, κάθε αεροδρόμιο προμηθεύτηκε, για προληπτικούς λόγους, ράντζα, κουβέρτες, στρώματα και βρεφικό γάλα.

Οι ματαιώσεις πτήσεων

Σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware, περίπου 470 πτήσεις (δηλαδή σχεδόν το 37% του συνόλου) από και προς το διεθνές αεροδρόμιο JFK είχαν ήδη ματαιωθεί από τις 09.00 το πρωί (16.00 ώρα Ελλάδας), το 44% στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, και 485 (42%) στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, από όπου και εκτελούνται κυρίως δρομολόγια εσωτερικού.

Το ύψος του χιονιού σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να ανέλθει μεταξύ 15-25 εκατοστών στην πόλη της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας και έως 50 εκατοστά στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέτικατ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Loading