Γουατεμάλα: «Παγώνουν» οι έρευνες για τους αγνοούμενους στο ηφαίστειο

Την απόφαση να σταματήσουν τις έρευνες γύρω από το ηφαίστειο Φουέγκο της Γουατεμάλας, το οποίο εξερράγη πριν από τρεις ημέρες αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους, εξέλαβαν οι αρμόδιες αρχές της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Conred, ονόματι Νταβίντ δε Λεόν, ανακοίνωσε πως θα σταματήσουν προσωρινά οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων που «τρέχουν» αυτές τις μέρες με φρενήρεις ρυθμούς. Παράλληλα συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν να πλησιάζουν το σημείο.

«Οι καιρικές συνθήκες και τα ακόμη πυρακτωμένα υπολείμματα στις πληγείσες περιοχές θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των διασωστών», ανέφερε ο Λεόν, συμπληρώνοντας ότι «Υπενθυμίζουμε ότι μπορεί να σημειωθούν εκρήξεις στη ζώνη αυτή και η βροχή μπορεί να προκαλέσει κατολισθήσεις λάσπης και τέφρας».

Σημειώνεται ότι βάσει του τελευταίου απολογισμού των αρχών, από την έκρηξη του ηφαιστείου έχασαν τη ζωή τους συνολικά μέχρι στιγμής 100 άνθρωποι, ενώ άλλοι 58 τραυματίστηκαν και 197 αγνοούνται στην κοινότητα Εσκουίντλα και τα περίχωρά της.

Παράλληλα, οργανώνεται και διεθνής βοήθεια προς τις πληγείσες περιοχές. Χθες, αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο του Τέξας έξι παιδιά που είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Loading