Γιλντιρίμ προς Ελλάδα: «Θυμηθείτε την 9η Σεπτεμβρίου του 1922»

«Φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις βάζει και πάλι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, προειδοποιώντας την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει, να θυμάται τα όσα έγιναν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς σημαίνει πολλά για τον Ελληνισμό αφού τότε ξεκίνησε η καταστροφή της Σμύρνης…

Απαντώντας, στην ουσία, στον Πάνο Καμμένο και στη δήλωσή του ότι η Τουρκία δεν πρέπει να ξεχνά το 1821, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε: «Απευθύνομαι σε αυτούς κυρίως που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας και βεβαίως να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου.

Όμως, η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα σας πει ευχαριστώ υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Να μην βγάλουν από το μυαλό τους, την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922, όσοι κάνουν ζωή Κουρσάρου στα νερά του Αιγαίου».

Loading