Το Κατάρ επενδύει 10 δισ. ευρώ στην γερμανική οικονομία

Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι, στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ Κατάρ-Γερμανίας που διεξάγεται στο Βερολίνο, ανακοίνωσε την πρόθεση του Κατάρ να επενδύσει συνολικά 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε διαφόρους τομείς στην γερμανική οικονομία.

Σκοπός αυτής της ενέργειας, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές αποτελεί η αντίδραση από πλευράς του Κατάρ στην πίεση που του ασκείται από τις πολιτικές απομόνωσης που εφαρμόζουν οι Σαουδάραβες αντίπαλοί του.

«Ανακοινώνουμε τη βούληση του Κατάρ να επενδύσει 10 δισεκ. ευρώ στη γερμανική οικονομία αυτά τα πέντε επόμενα χρόνια», δήλωσε ο ηγέτης του Κατάρ, παρουσία της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Οι επενδύσεις αυτές θα αφορούν τους τομείς του αυτοκινήτου, της τεχνολογίας και των τραπεζών, τους μεγάλους παραδοσιακούς πυλώνες της γερμανικής οικονομίας. Ο εμίρης από την πλευρά του απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με αυτές τις επενδύσεις.

Ωστόσο σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Hantelsblatt, το Κατάρ ενδιαφέρεται πολύ για το πυκνό δίκτυο των μικρών και μεσαίων γερμανικών επιχειρήσεων, πνεύμονα της γερμανικής οικονομίας.

Το εμιράτο είναι ήδη ένας μέτοχος που έχει μεγάλη παρουσία στο γερμανικό Χρηματιστήριο, μέσω των συμμετοχών του σε ομίλους όπως η Siemens, η Volkswagen ή η Deutsche Bank.

Loading