Γερμανία: Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Αφγανός που σκότωσε και βίασε φοιτήτρια

Καταδικάστηκε εν τέλει ο Αφγανός Χουσεΐν Χαβάρι ο οποίος είχε βιάσει και στην συνέχεια σκοτώσει μια 19χρονη φοιτήτρια στην Γερμανία. Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της χώρας λόγω της βιαιότητας.

Ο ίδιος αποκαλύφθηκε ότι προέβη σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις αφότου εξετάστηκαν τα δεδομένα του κινητού του τηλεφώνου iphone, καθώς έδειξαν ότι έσυρε τη φοιτήτρια στην όχθη του ποταμού στην πόλη Φράιμπουργκ.

Αρχικά, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι ήταν μικρότερος από την πραγματική του ηλικία, υποστηρίζοντας ότι ήταν μόλις 17 προκειμένου να ευνοηθεί από τις διατάξεις που προβλέπει ο νόμος για τους ανήλικους. Οι εξετάσεις όμως των δοντιών του αποκάλυψαν ότι είναι τουλάχιστον 22.

Τι συνέβη στη δίκη

Κατά την διάρκεια της δίκης, ο νεαρός παραδέχθηκε ότι βίασε και σκότωσε την 19χρονη φοιτήτρια ιατρικής, αλλά ωστόσο υποστήριξε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Μάλιστα όπως ανέφερε, την νύχτα του εγκλήματος ήταν τόσο μεθυσμένος που τον έδιωξαν από ένα μπαρ.

«Όταν είδα πόσο όμορφη ήταν, ήθελα να κάνω σεξ μαζί της», ανέφερε κατά την διάρκεια της δίκης. Στην συνέχεια δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

«Θέλω να απολογηθώ στην οικογένεια της Μαρία. Μακάρι να μπορούσα να επανορθώσω. Για όσα έκανα, είμαι δυστυχισμένος από τα βάθη της καρδιάς μου».

Η ποινή

Το δικαστήριο από την πλευρά του, αποφάσισε να του επιβάλλει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ποινή που συνήθως στην Γερμανία μεταφράζεται σε 15 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο οι δικαστές πρότειναν την παραμονή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ποινή που πιθανόν θα προβλέπει τον εγκλεισμό του για όλο το υπόλοιπο της ζωής του.

Γνώριμος στις ελληνικές αρχές

Ο κατηγορούμενος όμως φαίνεται να είναι γνώριμος και στις ελληνικές αρχές. Ο Χαβάρι είχε καταδικαστεί στο παρελθόν από την ελληνική Δικαιοσύνη σε ποινή 10 χρόνια κάθειρξης για απόπειρα δολοφονίας φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013. Όμως, εν τέλει αφέθηκε ελεύθερος λόγω των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Από την πλευρά της, η γερμανική αστυνομία ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε το παρελθόν του δράστη.

Loading