Γερμανία: Ισόβια σε Παλαιστίνιο για τρομοκρατική επίθεση στο Αμβούργο

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης θα αντιμετωπίσει Παλαιστίνιος (που είχε ζητήσει άσυλο από τη Γερμανία), για τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε τον περασμένο Ιούλιο στο Αμβούργο, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν άνθρωπο και να τραυματίσει άλλους έξι.

Το δικαστήριο της πόλης αποφάσισε ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του 27χρονου, Άχμαντ Αλχάου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την πράξη του «συμβολή στη παγκόσμια τζιχάντ».

Η τρομοκρατική επίθεση που ξεκίνησε από σούπερ μάρκετ

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη πριν από αρκετούς μήνες σε σούπερ μάρκετ του Αμβούργου. Εκεί παίρνοντας ένα κουζινομάχαιρο από το ράφι, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν 50χρονο πελάτη και στη συνέχεια διέφυγε. Στο διάστημα της διαδρομής του μέχρι τη σύλληψη, τραυμάτισε άλλους έξι ανθρώπους με το μαχαίρι, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» προτού τον σταματήσουν περαστικοί μεταξύ των οποίων και ένας Αφγανός πρόσφυγας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η ριζοσπαστικοποίησή του ξεκίνησε το 2016, την χρονιά δηλαδή που κατέθεσε την αίτηση ασύλου. Παρά την απόρριψη της και τις ενδείξεις που υπήρχαν για εξτρεμιστική συμπεριφορά, δεν απελάθηκε επειδή δεν είχε έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητά του, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Αμβούργου, Άντι Γκρότε.

Loading