Γενικό «μπλακ άουτ» έπληξε την Κριμαία – Πού οφειλόταν η βλάβη

Γενικό «μπλακ άουτ» προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην χερσόνησο της Κριμαίας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος και αναστάτωση ανάμεσα στους πολίτες. Η διακοπή  σημειώθηκε περίπου στις 15:00 ώρα Μόσχας.

Από την γενική διακοπή του ρεύματος προκλήθηκε διάλυση σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς για αρκετή ώρα έπαψαν να λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους, ενώ εκτός λειτουργίας ήταν ακόμα και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αλλά και το διαδίκτυο. Ως αποτέλεσμα ήταν αδύνατο για δεκάδες πολίτες να κάνουν χρήση των αριθμών έκτακτης ανάγκης, να επικοινωνήσουν με τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και να καλέσουν ταξί.

Πού οφειλόταν το «μπλακ άουτ»

Το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας σε ανακοίνωση του, απέδωσε την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή της Κριμαίας στην υπερφόρτωση και στην αυτόματη διακοπή λειτουργίας στον υποσταθμό «Ταμάν» που προκάλεσε αυτομάτως και την διακοπή της λειτουργίας δύο μετασχηματιστών. Σημειώνεται ότι από την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία to 2014, την χερσόνησο τροφοδοτεί με ρεύμα η ρωσική εταιρεία Rosseti

Εντούτοις, το αρμόδιο υπουργείο ενημέρωσε άμεσα τους δημοσιογράφους για την κατάσταση γύρω από το γενικό μπλακ άουτ καθώς και για το ότι το πρόβλημα επρόκειτο να αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Loading