Γαλλία: Τέλος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Μετά την ανακοίνωσή του από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την ψήφισή του, τον περασμένο Ιούλιο, το νομοσχέδιο που προβλέπει την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων των τάμπλετς και των smartwatches στα σχολεία της χώρας, τίθεται σε εφαρμογή.

Η κυβέρνηση, στήριξε την απόφαση αυτή έπειτα από έρευνες που έδειξαν την αυξανόμενη χρήση των κινητών συσκευών από μαθητές των σχολείων, γεγονός που μετατρέπεται σε εξάρτηση με αποτέλεσμα να αποσπά την προσοχή τους από τις καθημερινές δραστηριότητες.

Αυτό το δεδομένο τελειώνει από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς οι μαθητές δεν θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα σε όλο το διάστημα της παραμονής τους στους σχολικούς χώρους.

Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει αρχικά από τα δημοτικά και τα γυμνάσια, ενώ στο λύκειο οι διευθυντές θα είναι αυτοί που θα επιλέγουν τον βαθμό στον οποίο θα εφαρμόσουν το μέτρο.

Επιστήμονες μάλιστα στη χώρα εκτιμούν ότι οι εν λόγω απόφαση, θα βελτιώσει τις επιδόσεις των μαθητών, δεδομένου ότι πλέον δεν θα αποσπάται η προσοχή τους και θα είναι πιο δραστήριοι την ώρα των μαθημάτων.

Loading