Βρετανία: Ένοχος ο άστεγος που έκλεψε θύματα τρομoκρατικής ενέργειας

Στη φυλακή οδηγήθηκε, άστεγος από το Μάντσεστερ, ο οποίος είχε ανακηρυχθεί ως «ήρωας» από τα βρετανικά ΜΜΕ. Ο ίδιος, είχε υποστηρίξει ότι κατά την διάρκεια του τρομοκρατικού χτυπήματος, που είχε σημειωθεί σε συναυλία της γνωστής Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, στην οποία είχαν σκοτωθεί 22 άτομα, είχε σπεύσει να βοηθήσει τα θύματα.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από το υλικό των καμερών παρακολούθησης της κυκλοφορίας, ο Πάρκερ εκείνη την ώρα έκλεβε τα προσωπικά αντικείμενα θυμάτων, νεκρών ή τραυματιών.

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας ο 33χρονος άνδρας, διακρίνεται να σκύβει πάνω από μία τραυματία προκειμένου να της πάρει την τσάντα ενώ ταυτόχρονα κλέβει το κινητό τηλέφωνο της 14χρονης εγγονής της που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Κατόπιν χρησιμοποίησε την πιστωτική της κάρτα σε ένα ταχυφαγείο.

Εν τέλει, ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι έκλεψε ένα πορτοφόλι και ένα κινητό τηλέφωνο από δύο θύματα. Παρόλα αυτά, το δικαστήριο του Μάντσεστερ τον καταδίκασε να εκτίσει ποινή κάθειρξης 4 ετών και 3 μηνών.

Ο δικαστής του είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είστε ένας ήρωας όπως υποκρίνεστε ότι είστε, είστε απλά ένας κοινός κλέφτης» σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι «δύσκολο να σκεφτεί πιο ανάρμοστες συνθήκες» υπό τις οποίες ο Κρις Πάρκερ διέπραξε τα εγκλήματά του.

Μαζί με τον δικαστή όμως φαίνεται να συμφώνησε και ο αξιωματικός της αστυνομίας του Μάντσεστερ, ο οποίος ανέφερε ότι «Δεν έχει σημασία ποια ήταν η προσωπική σας κατάσταση, το να κλέβετε τα προσωπικά αντικείμενα ανθρώπων που είχαν τραυματιστεί και ήταν τρομοκρατημένοι είναι ανήθικο».

Βάσει του κατηγορητηρίου, ο Κρις Πάρκερ προσέφερε «περιορισμένη βοήθεια» και εκμεταλλεύτηκε το χάος για να διαπράξει κλοπές αμέσως μετά την επίθεση.

Η συγκεκριμένη είδηση του «ήρωα αστέγου» είχε συγκινήσει τόσο πολύ τους βρετανούς που στο άκουσμά της, είχαν συγκεντρωθεί περισσότερες από 50.000 λίρες (57.000 ευρώ) για τον 33χρονο, Κρις Πάρκερ, την επομένη του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Loading