Βιαστής αθωώθηκε επειδή το θύμα…δεν ούρλιαξε!

Ένα εξωφρενικό και αδιανόητο περιστατικό εκτυλίχθηκε στις αίθουσες δικαστηρίου της Ιταλίας όταν βιαστής  αθωώθηκε γιατί το θύμα… δεν ούρλιαξε.

Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με το δικαστή Ντιαμάντε Μινούτσι το θύμα «δεν ούρλιαξε, ούτε φώναξε», όπως επίσης δεν τον έδιωξε, για αυτό και θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί δεν το έκανε. Με αυτά τα λόγια στη γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού, ο δικαστής του Τορίνο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ανακοινώνοντας την αθώωση του κατηγορούμενου.

Η εκδοχή του θύματος

Σύμφωνα με πηγές, η γυναίκα-θύμα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είπε στον 46χρονο «αρκετά» με τον δικαστή Μινούτσι να κρίνει ότι αυτή η αντίδραση «δεν ήταν αρκετά ισχυρή» ώστε να αποδείξει ότι η ίδια δεν συναίνεσε στις προθέσεις του 46χρονου με τον οποίο ήταν συνάδελφοι όταν εκείνος, όπως υποστήριξε, τη βίασε σε δωμάτιο νοσοκομείου.

Από την άλλη, οι συνήγοροί της υποστήριξαν ότι η σιωπή της γυναίκας οφειλόταν στην «επώδυνη κατάσταση» στην οποία βρέθηκε και δεν ήταν σημάδι αποδοχής των ενεργειών του 46χρονου βιαστή, όπως τον θεωρεί η ίδια.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας Αντρέα Ορλάντο, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας μετά την αντίδραση και οργανώσεων για τα γυναικεία δικαιώματα.

 

Loading