Βέλγιο: Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε στη Λιέγη, με έναν άνδρα να δολοφονεί δύο γυναίκες αστυνομικούς και έναν διερχόμενο οδηγό αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το ΙΚ, ο άνδρας διέπραξε την επίθεση κατόπιν «της προτροπής να στοχοθετηθούν οι χώρες του συνασπισμού» υπό τις ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης ιδίως στη Συρία.

Ο δράστης της επίθεσης, Μπενζαμέν Ερμάν ηλικίας 31 ετών ήταν κακοποιός του ποινικού δικαίου και εκτιμάται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε εντός φυλακής.

Στοχοποιήθηκε το Βέλγιο

Η επίθεση της Τρίτης στη Λιέγη με θλιβερό απολογισμό τέσσερις νεκρούς δεν ήταν η μοναδική που έχει γίνει στο Βέλγιο.

Το Βέλγιο έχει χτυπηθεί από επιθέσεις τζιχαντιστών, όπως συνέβη την 22α Μαρτίου 2016 όταν έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι. Έκτοτε έχει γίνει στόχος πολλών ενεργειών με θύματα κυρίως στρατιωτικούς και αστυνομικούς.

Η επίθεση της Τρίτης θύμισε την επίθεση της 6ης Αυγούστου 2016 στο Σαρλερουά (νότιο Βέλγιο), όταν ένας Αλγερινός επιτέθηκε με ματσέτα εναντίον δύο αστυνομικών κραυγάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ». Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ο δράστης σκοτώθηκε. Το ΙΚ είχε αναλάβει την ευθύνη και για εκείνη την επίθεση.

 

Loading