Αυστηρή προειδοποίηση Τούρκων για όσους βοηθήσουν τους Κούρδους

«Στο στόχαστρο» της Τουρκίας θα μπουν όσες ομάδες σπεύσουν να βοηθήσουν τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) της κουρδικής πολιτοφυλακής, που η Άγκυρα θέλει να εκδιώξει από τον συριακό θύλακα της Αφρίν, όπως ανέφερε σήμερα (21/2) αξιωματούχος της τουρκικής προεδρίας.

Η προειδοποίηση αυτή απευθύνθηκε την επομένη της διείσδυσης στην Αφρίν, μια αυτοκινητοπομπής δυνάμεων φιλικών προς την συριακή κυβέρνηση που έφτασαν για να συνδράμουν στις πολεμικές επιχειρήσεις της YPG εναντίον της Τουρκίας, αλλά απωθήθηκαν αμέσως, σύμφωνα με την Άγκυρα από τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού.

“Όποιος δίνει βοήθεια βάζει τον εαυτό του σε θέση τρομοκράτη”

«Μπορεί να επιχειρήσουν πάλι μια παρόμοια απόπειρα, σήμερα ή αύριο; Είναι πιθανό. Γι’ αυτόν τον σκοπό πάρθηκαν προφυλάξεις. Κάθε μέτρο υποστήριξης στην Κουρδική πολιτοφυλακή, σημαίνει πως εκείνος που την παρέχει βάζει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με την τρομοκρατική οργάνωση και γίνεται για εμάς θεμιτός στόχος» τόνισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία, με την υποστήριξη Σύρων ανταρτών, ξεκίνησε πριν από ένα περίπου μήνα επιχείρηση με την ονομασία «Κλάδος Ελαίας» που έχει ως στόχο την εκδίωξη των Κούρδων ανταρτών από τα σύνορά της, οι οποίοι ωστόσο αποτελούν παράλληλα και σύμμαχο των ΗΠΑ στη μάχη κατά της οργάνωσης των τζιχαντιστών, αλλά θεωρείται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Loading