Το πρώτο φόρουμ Αραβο-Κινεζικής Λογοτεχνίας άνοιξε στο Κάιρο

Μια νέα προσπάθεια επικοινωνίας και διάδοσης των αρχαίων πολιτισμών, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αίγυπτο, όπου άνοιξε τις πύλες του το πρώτο Αραβο-Κινεζικό Φόρουμ Λογοτεχνίας με τίτλο «Λογοτεχνική Καινοτομία στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού».

Ο Σάγιεντ αλ-Μάσρι, γενικός γραμματέας του αιγυπτιακού Ανώτατου Συμβουλίου για τον Πολιτισμό, σε δηλώσεις του σχετικά με αυτό το νέο εγχείρημα στο τομέα του Πολιτισμού, ανέφερε ότι «το φόρουμ αντικατοπτρίζει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κίνα στον διάλογό της με άλλους πολιτισμούς, ειδικότερα τους αραβικούς». Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για μία τεράστια προώθηση για το μεταφραστικό κίνημα.

Στο φόρουμ συμμετέχουν περισσότεροι από 50 συγγραφείς από διάφορες χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα από την Κίνα, την Αίγυπτο, την Αλγερία, το Ιράκ, το Κουβέιτ, το Μαρόκο, το Σουδάν, την Τυνησία, την Υεμένη, την Ιορδανία και άλλες χώρες.

Βασικοί πυλώνες του φόρουμ αποτελούν η Κληρονομιά και η Λογοτεχνική Καινοτομία, η Λογοτεχνία στην Σύγχρονη ζωή και το Μεταφραστικό Κίνημα για τα Λογοτεχνικά Έργα.

Loading