Οργή της τουρκικής ηγεσίας για την απέλαση ιμάμηδων από την Αυστρία

Αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης της Αυστρίας να αναστείλει τη λειτουργία συνολικά εφτά τζαμιών σε όλη την επικράτειά της και την ταυτόχρονη απέλαση των ιμάμηδων τους, έκανε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο Καλίν, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, χαρακτήρισε την απόφαση της Αυστρίας αποτέλεσμα του αντιισλαμικού, ρατσιστικού και λαϊκιστικού κύματος που επικρατεί στην Αυστρία. Παράλληλα ο ίδιος έκανε λόγο για πολιτικά οφέλη πίσω από αυτήν την απόφαση.

«Η ιδεολογική στάση της Αυστριακής κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με τις παγκόσμιες αρχές δικαίου, τις πολιτικές κοινωνικής αρμονίας, το δίκαιο των μειονοτήτων και την ηθική συνύπαρξης. Είναι επιβεβλημένη η κάθετη απόρριψη της προσπάθειας να καταστεί ο αντιισλαμισμός και ο ρατσισμός συνήθης και κοινή υπόθεση», ανέφερε ο Καλίν.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επεσήμανε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό να αρθεί εντός των επόμενων ημερών, εφόσον εξεταστεί, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην χώρα, έπειτα από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου, επαλήθευσε από την πλευρά του αργότερα και ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μεχντί Εκέρ.

Loading