Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 10 ετών ταξιτζής στην Τουρκία

Σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση να συστήσει την ποινή κάθειρξης δέκα ετών για ταξιτζή προέβη η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης. Ο οδηγός κατηγορείται ότι έκανε βόλτες με το ταξί έναν Σαουδάραβα τουρίστα αντί να τον μεταφέρει απευθείας στο αεροδρόμιο όπου και ήταν ο τελικός προορισμός, με το ταξίμετρο να «γράφει», με αποτέλεσμα ο άνδρας να χάσει την πτήση του!

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, όλα ξεκίνησαν όταν ο εν λόγω τουρίστας επιβιβάστηκε στο ταξί από τη συνοικία Καντικόι και ζήτησε από τον οδηγό να τον μεταφέρει στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen στην Ασιατική πλευρά της Πόλης. Αν’ αυτού ο οδηγός έκανε βόλτες με το ταξί του μεταφέροντάς τον προς την ευρωπαϊκή πλευρά επιχειρώντας μάλιστα να διασχίσει τη γέφυρα του Βοσπόρου (σσ όπου συνήθως επικρατεί πολύ κίνηση). Έπειτα επέστρεψε στην ασιατική πλευρά και μετέφερε τον πελάτη στο αεροδρόμιο, αποφεύγοντας μάλιστα να ακολουθήσει τη συντομότερη διαδρομή.

Εν τέλει ο οδηγός του ταξί ζήτησε από τον τουρίστα να πληρώσει ένα υπερβολικά υψηλό ποσό για την διαδρομή, ενώ ο τουρίστας λόγω της καθυστέρησησης έχασε και την πτήση του. Όπως είναι φυσικό, ο τουρίστας φανερά εκνευρισμένος από αυτό το γεγονός, κατέθεσε μήνυση εναντίον του οδηγού, ο οποίος είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης διάρκειας 3 έως 10 ετών για «απάτη» σε βάρος του πελάτη του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading