Ανησυχία (και) της Μέι για τους δασμούς του Τραμπ

Αυξάνονται και… πληθύνονται οι ηγέτες των κρατών που εκφράζουν την ανησυχία τους για τους δασμούς που θέλει να επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, η οποία, μάλιστα, επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο, προκειμένυ να του εκφράσει την αντίθεση και την ανησυχία της για αυτή την εξέλιξη.

Όπως αποκάλυψε ένας εκπρόσωπος Τύπου από το γραφείο της Τερέζα Μέι, η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Αμερικανό πρόεδρο, στον οποίο «επισήμανε τη βαθιά μας ανησυχία σχετικά με τις προσεχείς ανακοινώσεις του αναφορικά με την επιβολή τελωνειακών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο, υπογραμμίζοντας ότι η ανάληψη πολυμερούς δράσης είναι το μοναδικό μέσο για την επίλυση του προβλήματος της υπερβάλλουσας παραγωγικής ικανότητας προς το συμφέρον όλων των πλευρών».

Αντιδράσεις και στη Γερμανία

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και στη Γερμανία, η οποία φοβάται μήπως το ίδιο μέτρο ισχύσει και στην περίπτωση της εισαγωγής αυτοκινήτων.

Μάλιστα, η υπηρεσιακή υπουργός Οικονομίας της χώρας, Μπριγκίτε Τρίπρις, κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να ακούσει τις «πολλές λογικές φωνές» και να αποσύρει το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο προκαλεί σημαντική αναταραχή στις αγορές.

«Ελπίζω ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ακούσει τις πολλές λογικές φωνές από τη χώρα του και θα αλλάξει γνώμη», είπε χαρακτηριστικά η Μπριγκίτε Τσίπρις, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), αναφερόμενη στις νέες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για ενδεχόμενη επιβολή δασμών και στην εισαγωγή αυτοκινήτων από την Ευρώπη.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να παίξει ένα παιχνίδι στο οποίο δεν μπορεί να κερδίσει κανείς», συμπλήρωσε και προειδοποίησε για τον κίνδυνο οι δασμοί σε όλο και περισσότερα προϊόντα να θέσουν σε κίνδυνο το ελεύθερο εμπόριο.

Loading