Αδιαφορεί ο Πούτιν για τις κατηγορίες ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές

Αδιάφορο αφήνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν οι κατηγορίες για την ανάμειξη ρωσικού δάκτυλου στις αμερικανικές εκλογές.

Σε συνέντευξή του που δόθηκε την Παρασκευή ο Ρώσος Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι «δεν τον ενδιαφέρει καθόλου» εάν Ρώσοι αναμίχθηκαν το 2016 στην εκλογή Τραμπ στην προεδρεία των ΗΠΑ, επιμένοντας πως το Κρεμλίνο δεν έχει καμία σχέση με όσα λέγονται και γράφονται κατά καιρούς.

«Γιατί αποφασίσατε ότι οι ρωσικές αρχές, συμπεριλαμβάνοντας και εμένα, έδωσαν την άδεια να γίνει αυτό;» διερωτήθηκε ο Πούτιν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, κατά τη διάρκεια της οποίας επανειλημμένα υιοθέτησε μαχητική στάση.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ διεξάγει εκτενή έρευνα για να διαπιστώσει αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επωφελήθηκε από τη βοήθεια της Μόσχας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Ουδόλως με ενδιαφέρει…»

Τον περασμένο μήνα ο Μάλερ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος 13 Ρώσων πολιτών, ένας εκ των οποίων είναι στενός συνεργάτης του Πούτιν, και σε τρεις ρωσικές εταιρίες γιατί υποστήριξαν την εκστρατεία του Τραμπ, συκοφαντώντας την αντίπαλό του Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον και παρεμβαίνοντας στην εκλογική διαδικασία.

«Αν είναι Ρώσοι, και λοιπόν;», είπε ο Πούτιν για τους ισχυρισμούς αυτούς.

«Υπάρχουν 146 εκατομμύρια Ρώσοι. Και λοιπόν; Δεν με νοιάζει, ουδόλως με ενδιαφέρει (…) Δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ρωσικού κράτους».

«Εμείς επιβάλαμε κυρώσεις σε βάρος των ΗΠΑ; Οι ΗΠΑ μάς επέβαλαν κυρώσεις», δήλωσε.

Loading