Έρευνα: Το 68% των Αμερικανών «πνίγεται» από τον όγκο ειδήσεων που τους κατακλύζουν

Εξαιρετικά ενδιαφέρονται στοιχεία ανέδειξε έρευνα στις ΗΠΑ, η οποία αναφέρει ότι το 68% των Αμερικανών αισθάνεται πως «πνίγεται» από τον όγκο των ειδήσεων που τους κατακλύζουν καθημερινά. Την έρευνα έδωσε στη δημοσιότητα ο ανεξάρτητος οργανισμός Pew Research Center.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν τη δυνατότητα να δώσουν μόνο μία διαφορετική απάντηση: αν είναι ικανοποιημένοι από τον όγκο των πληροφοριών που λαμβάνουν καθημερινά. Αυτήν την απάντηση, λοιπόν, έδωσαν περίπου τρεις στους δέκα συμμετέχοντες (ποσοστό 30%).

Περισσότεροι «πνιγμένοι» οι Ρεπουμπλικανοί

Το ποσοστό εκείνων που αισθάνονται ότι τους «πνίγει» ο όγκος των ειδήσεων είναι ακόμη μεγαλύτερο μεταξύ των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (77%).

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 4 Μαρτίου από το ινστιτούτο GfK Group για λογαριασμό του Pew Research Center, σε δείγμα 5.035 προσώπων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Από αυτούς, το 65% είπε ότι παρακολουθεί την επικαιρότητα «τον περισσότερο καιρό, είτε έχει συμβεί κάποιο σημαντικό γεγονός είτε όχι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading