Έρευνα ζήτησε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου για την απέλαση έξι Τούρκων

Να διεξαχθεί έρευνα ζήτησε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου προκειμένου να ριχθεί φως στην περίεργη υπόθεση με την απέλαση έξι Τούρκων οι οποίοι, σύμφωνα με την Άγκυρα, θεωρούνται αντιφρονούντες προς τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ζήτησα από κάθε ενεχόμενο θεσμό να αποσαφηνίσει τις ευθύνες, τις ενδεχόμενες παραβάσεις του Συντάγματος ή του νόμου και να διεξαγάγει αμέσως ενδελεχή έρευνα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Κοσόβου αμέσως μετά την έκταση συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

«Ξήλωσε» τον υπουργό Εσωτερικών και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός απέπεμψε και επισήμως τον υπουργό εσωτερικών Φλαμούρ Σεφάι και τον αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών Ντρίτον Γκάσι για τον ρόλο τους στην υπόθεση.

«Όφειλαν να με ενημερώσουν για την επιχείρηση αυτή. Δεν το έκαναν. Δεν μου έχουν αρκετή εμπιστοσύνη για να μου υποβάλουν το ζήτημα, κατά συνέπεια και εγώ δεν τους έχω εμπιστοσύνη», είπε διευκρινίζοντας ότι και οι δύο αντικαταστάθηκαν από τους αναπληρωτές τους.

Επιχείρηση στα πρότυπα του Οτσαλάν

Οι έξι Τούρκοι, πέντε καθηγητές τουρκικού σχολείου στην Πρίστινα και ένας γιατρός, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με ιδιωτικό αεροσκάφος αφού συνελήφθησαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης των τουρκικών και των κοσοβάρικων υπηρεσιών ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading