Έρευνα: Ένας στους τέσσερις Αυστριακούς επιθυμεί ένα «ισχυρό Φύρερ»

Τα αποτελέσματα μια άκρως απογοητευτικής όπως φάνηκε έρευνας, φαίνεται να μαστίζει την κοινή γνώμη της Αυστρίας. Η μεγάλη αυστριακή φιλανθρωπική οργάνωση «Φόλκσχιλφε», διεξήγαγε μια έρευνα με την αφορμή τη χθεσινή 80η επέτειο από την προσάρτηση της Αυστρίας στο ναζιστικό Τρίτο Ράιχ, στις 12 Μαρτίου 1938.

Η συγκεκριμένη έρευνα αποτυπώνει το θλιβερό γεγονός, πως ένας στους τέσσερις Αυστριακούς, επιθυμεί στο τιμόνι της χώρας του έναν ισχυρό Φύρερ.

Οι δηλώσεις του διευθυντή της Φόλκσχιλφε

Σε δηλώσεις του από την Βιέννη, ο διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Έριχ Φένινγκερ χαρακτήρισε «συγκλονιστικό» το εν λόγω αποτέλεσμα του «Κοινωνικού Βαρομέτρου», ενώ ταυτόχρονα κάλεσε την πολιτική ηγεσία του τόπου να αντιδράσει άμεσα.

Παρόλα αυτά όμως, δεν παρέλειψε να αναφέρει και τα περσινά αποτελέσματα, τα οποία έδειξαν ότι το 94% των πολιτών της Αυστρίας θεωρεί τη δημοκρατία ως την καλύτερη μορφή διακυβέρνησης, ωστόσο το ποσοστό αυτό φέρεται να παρουσιάζει μειωτική τάση.

Τα αποτελέσματα της φετινή έρευνας

Στην συγκεκριμένη έρευνα, συμμετέχουν πολίτες ηλικίας άνω των 15 ετών. Στα ερωτήματα, οι ερωτώμενοι μπορούν έχουν την δυνατότητα να απαντήσουν σε μια ερώτηση με τις επιλογές πολύ, αρκετά, λίγο και καθόλου.

Έτσι λοιπόν, με την άποψη του ότι «θα πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρός Φύρερ, ο οποίος δεν χρειάζεται να λαμβάνει υπόψη του ούτε μία βουλή ούτε εκλογές», συμφωνούν «πολύ» οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 8% και «αρκετά» σε ποσοστό 18%, συνολικά δηλαδή ένα ποσοστό 26%, ενώ «λίγο» εμφανίζονται να συμφωνούν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 25%, και «καθόλου» δεν συμφωνεί ένα ποσοστό 43%.

Εντούτοις, το 80% των ερωτηθέντων θεωρεί “σημαντικό” το δικαίωμα της διαδήλωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading