Στήριξη Βαρθολομαίου στις τουρκικές επιχειρήσεις στο Αφρίν

Την στήριξή του στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις με την ονομασία «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία εξέφρασε με επιστολή του προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος. Επιστολή που δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα Χουριέτ και επικαλέστηκε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Πατριάρχης εύχεται στον Ερντογάν καλή επιτυχία στη στρατιωτική επιχείρηση και εκφράζει παράλληλα την ευχή στην Τουρκία να φέρει σύντομα τη γαλήνη και την ειρήνη στη χώρα της Συρίας.

“Δεν έχουμε ξεχάσει όσους μετανάστευσαν”

«Είναι παράδοση της εκκλησίας μας να προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, για την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που μετανάστευσαν λόγω διαμαχών στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά στη Συρία» τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Βαρθολομαίος και προσθέτει πως η εκκλησία προσευχόταν στον Θεό για να επιστρέψει η Ειρήνη στη Συρία με την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας».

«Είναι ευχή της κοινότητάς μας, το έθνος μας να αναπτυχθεί γρήγορα σε ένα ασφαλές περιβάλλον τερματίζοντας την τρομοκρατία, που έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες μας που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Η αποφασιστικότητα του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά την όποια σύνδεση της θρησκείας με την τρομοκρατία, αποτυπώνεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχετε και η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» να φέρει ειρήνη στην περιοχή, όπως «υπόσχεται» και το όνομά της».

Loading