Ναυαγοί έγραψαν στην άμμο και σώθηκαν !

Κι όμως όλα μπορούν να συμβούν! Ένα ζευγάρι ναυαγών στην Αυστραλία έζησε μία απίστευτη ιστορία η οποία, μάλιστα, θυμίζει έντονα την κινηματογραφική εκδοχή του ναυαγού Τομ Χανκς! Όπως έκανε εκείνος, έτσι και οι ναυαγοί έγραψαν με τεράστια γράμματα τη λέξη «ΒΟΗΘΕΙΑ» στην άμμο και σώθηκαν!

Το ζευγάρι είχε πάει για ψάρεμα στα νησιά Percy ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, όταν η λέμβος τους μήκους πέντε μέτρων έπεσε στα βράχια. Έτσι βρέθηκαν στη νήσος Avoid ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αυστραλίας.

Το χρονικό του ναυαγίου

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι στην προσπάθειά του να βρει καταφύγιο πέρασε από τρεις απανωτές καταιγίδες αλλά γύρω στη μία τη νύχτα κύματα ύψους πέντε μέτρων τους παρέσυραν στα βράχια. Βρεγμένοι και με εκδορές στο σώμα κατάφεραν να βγουν στην ακτή, όπου πέρασαν τη νύχτα. Όταν ξημέρωσε και καθάρισε ο ουρανός έθεσαν σε λειτουργία τον φορητό φάρο έκτακτης ανάγκης κι έγραψαν το τεράστιο μήνυμα στην άμμο.

Για καλή τους τύχη ένα ελικόπτερο των αυστραλιανών αρχών που τους αναζητούσε βρισκόταν σε απόσταση 20 χλμ κι εντόπισε το σήμα. Έτσι το πλήρωμα βρήκε το ιδιαίτερα ανακουφισμένο ζευγάρι να κουνά τα χέρια από την ακτή ενώ διέκριναν ξεκάθαρα ότι είχαν γράψει με τεράστια γράμματα τη λέξη ΒΟΗΘΕΙΑ στην άμμο.

Οι διασώστες παρέλαβαν σώους και αβλαβείς τους τυχερούς μέσα στην ατυχία τους ναυαγούς οκτώ ώρες μετά το ναυάγιο και τους μετέφεραν σε άλλο νησί, απ’ όπου η αστυνομία τους βοήθησε να φθάσουν στο σπίτι τους στο Clairview του Κουίνσλαντ

Loading