Επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Συρία

Επτά Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο (3/2) στη Συρία, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Οι πέντε εξ αυτών σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον του άρματος μάχης στο οποίο επέβαιναν, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων.

Η πιο πολύνεκρη μέρα

Η χθεσινή μέρα, μάλιστα, ήταν η πλέον πολύνεκρη έως τώρα για τον τουρκικό στρατό, έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης υπό την ονομασία «Κλάδος Ελαίας».

Όπως έγινε γνωστό με σχετικό δελτίο Τύπου του στρατού, οι πέντε στρατιωτικοί επέβαιναν σε τεθωρακισμένο το οποίο δέχθηκε επίθεση, στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας Αφρίν.

Παράλληλα, ένας ακόμη στρατιώτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με Κούρδους μαχητές και ενός άλλος σκοτώθηκε σε επίθεση στην παραμεθόριο επαρχία Κιλίς, στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι τουρκικές δυνάμεις «απάντησαν» με αεροπορικές επιδρομές και καταστρέφοντας καταφύγια και κρύπτες με όπλα.

Στους 14 έως τώρα οι νεκροί

Συνολικά, 14 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου, με στόχο την εκδίωξη από το συριακό θύλακα της Αφρίν των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής συμμάχου των ΗΠΑ στη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος Τύπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η επιχείρηση συνεχίζεται όπως είχε σχεδιαστεί. Ωστόσο, για την ώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Όσον αφορά τον Τούρκο πρόεδρο, κατά τα διάρκεια μιας χθεσινής ομιλίας του, διαβεβαίωσε ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες με τους οποίους πολεμά έχουν καταλάβει ορισμένες ορεινές περιοχές και προσεγγίζουν την Αφρίν. «Απομένει λίγο (να προχωρήσουμε)», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν μίλησε για το θάνατο 25 μαχητών από τις τάξεις των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων συμμάχων τους.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι, περίπου 900 μαχητές των YPG έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 15 ημερών, που διαρκούν οι επιχειρήσεις. Αυτός ο αριθμός, πάντως, δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading