Επιλέγουν Ελλάδα οι Ισραηλινοί τουρίστες

Ραγδαία αύξηση καταγράφουν οι κρατήσεις από Ισραηλινούς τουρίστες προς την Ελλάδα, διατηρώντας τη δυναμική της περσινής χρονιάς, σύμφωνα με τις επαφές του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κωνσταντίνου Τσέγα με παράγοντες της ισραηλινής τουριστικής βιομηχανίας στη διεθνή τουριστική έκθεση του Ισραήλ, ΙΜΤΜ 2018, στο Τελ Αβίβ.

Στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Ισραήλ στον Τουρισμό, που εγκαινιάστηκε το 2016 από την υπουργό Έλενα Κουντουρά με τον ομόλογό της, Yariv Levin, το 2017 αυξήθηκαν οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις του Ισραήλ με ελληνικούς προορισμούς.

Αεροπορικές αφίξεις από Ισραήλ στη χώρα μας

Συγκεκριμένα, οι αεροπορικές αφίξεις Ισραηλινών στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 503.000, αύξηση 15%, σύμφωνα τα προσωρινά στοιχεία της ετήσιας έκθεσης τόσο του αεροδρομίου Ben Gurion, όσο και των ελληνικών αεροδρομίων.

Όσον αφορά το 2018, η περαιτέρω ενίσχυση του πτητικού έργου και οι νέες απευθείας συνδέσεις με περισσότερους ελληνικού προορισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση Ισραηλινών τουριστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ΕΟΤ συμμετείχε στην ΙΜΤΜ 2018 με περίπτερο 100 τετραγωνικών μέτρων, και συνεκθέτες από τις Περιφέρειες Ηπείρου, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», τον HATTA, ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες και τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανσιμού Τουρισμού Κωνσταντίνος Τσέγας και ο προϊστάμενος του γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ συναντήθηκαν με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους του Ισραήλ και συζήτησαν τις προοπτικές της φετινής χρονιάς, τις δυνατότητες κοινών δράσεων για την ενίσχυση των ροών από το Ισραήλ και την ένταξη νέων ελληνικών προορισμών στο πρόγραμμά τους. Επίσης, συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ισραήλ (ΙΤΤΑΑ) Hanny Sobol και τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Πρώτος επισκέφθηκε την έκθεση ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας από την Ελληνική Πρεσβεία.

Το 2018 στην IMTM συμμετείχαν 170 εκθέτες από 50 διαφορετικά κράτη. Οι επισκέπτες στην πλειονότητά τους εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς και τα μοναδικά θεματικά τουριστικά προϊόντα της χώρας.

Τέλος, εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση επισκεπτών σε μουσική εκδήλωση ορχήστρας από τη Ρόδο στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Loading