Βρέφος πήγε στον άλλον κόσμο και γύρισε!

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, όταν βρέφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα εξαιτίας αναρρόφησης εμετού. Το μωρό δεν ανταποκρινόταν και οι προσπάθειες ανάνηψης απέβησαν άκαρπες.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε από τους ιατρούς ο θάνατος του, αφού δεν ήταν εφικτή η επαναφορά των παλμών του. Μετά από πάροδο 45 λεπτών περίπου και αφού το βρέφος υποβλήθηκε σε καρδιογράφημα για να ακολουθήσει η μεταφορά του στο νεκροτομείο το βρέφος, ανένηψε. Το ροδαλό χρώμα του βρέφους επανήλθε στο πρόσωπο του και αμέσως σήμανε συναγερμός, με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν την ανέλπιστη θετική εξέλιξη μετά από νέες εξετάσεις.

Μετά από αυτό υποβλήθηκε αμέσως σε αξονική εγκεφάλου και διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και και παραχνωειδή εμφορά.

Η κατάσταση του βρέφους τώρα

Η κατάσταση του βρέφους είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για αυτό μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στο ΓΝ Πάφου όπου διενήργησαν σχετικές εξετάσεις και σύμφωνα με την μητέρα του το βρέφος πριν από τρεις ημέρες έπεσε από τον καναπέ και χτύπησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο. Η μητέρα του ωστόσο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία μέχρι που ξεκίνησαν οι συνεχόμενοι εμετοί.

Η υπόθεση έχει τεθεί υπό έρευνα από την Αστυνομία, καθώς η μητέρα φέρεται να αδιαφόρησε μετά την πτώση του μωρού φέροντας ευθύνη αμέλειας.

Loading