Ξεκίνησε στην Κραϊόβα της Ρουμανίας η παραγωγή του ηλεκτροκίνητου Ford Puma

Ξεκίνησε στην Κραϊόβα της Ρουμανίας η παραγωγή του ηλεκτροκίνητου Ford Puma, το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από τα μοντέλα της SUV κατηγορίας. Προσφέρεται με την προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης Ford EcoBoost Hybrid 48 volt, αποτελώντας το πρώτο υβριδικό όχημα που θα κατασκευάζεται στη Ρουμανία.

Η Ford έχει αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της προσλαμβάνοντας επιπλέον 1.700 άτομα και έχει επενδύσει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις της στην Κραϊόβα, προκειμένου να υποστηρίξει την παραγωγή ενός πρωτοποριακού μοντέλου που συνδυάζει την υψηλή απόδοση ενός ήπιου υβριδικού συστήματος κίνησης και τον καλύτερο στην κατηγορία χώρο αποσκευών, με το ελκυστικό σχεδιαστικό στιλ. Με αυτόν τον τρόπο, η συνολική επένδυση της Ford στην Κραϊόβα έχει ανέλθει σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Το νέο Ford Puma είναι ένα από τα οκτώ ηλεκτροκίνητα μοντέλα που φέρνει φέτος η Ford στην ευρωπαϊκή αγορά. Πέρα από την προηγμένη τεχνολογία, το νέο μοντέλο προσφέρει εντυπωσιακές αναλογίες και μεγάλο χώρο αποσκευών που φθάνει τα 456 λίτρα. Παράλληλα, περιλαμβάνει συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που εμπνέουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση, όπως τα Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring, καθώς και πολυτελή εξοπλισμό άνεσης, όπως τα πρώτα στην κατηγορία καθίσματα με οσφυϊκό μασάζ.

Κυριάκος Παρασίδης

©Πηγή: amna.gr

Loading