Ολοκληρώνει τον κύκλο της η Bentley Mulsanne που κυκλοφορεί από το 2005

Τον ερχόμενο Απρίλιο θα τερματιστεί η παραγωγή της Bentley Mulsanne η οποία βγήκε στον δρόμο το 2005. Το αυτοκίνητο γεννήθηκε στην κυριολεξία από λευκή κόλλα χαρτί, ήταν εντελώς χειροποίητο, κατασκευασμένο στην έδρα της Bentley στο Crew και είχε κινητήρα twin-turbocharged 6,75λίτρων V8.

Η Mulsanne απέδιδε 512 ίππους, είχε τη θηριώδη ροπή των 1.020 Nm και ο κινητήρας V8 των 6,75 λίτρων επιτάχυνε το αυτοκίνητο στα 0-60 μίλια/ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα (0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα) με την τελική ταχύτητα στα 294 χλμ./ώρα. Ο κινητήρας της για πρώτη φορά διέθετε μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων και απενεργοποίηση κυλίνδρων, ενώ η καμπύλη ροπής του έφτανε στη μέγιστη τιμή της από τις μόλις 1.750 σ.α.λ. – εκεί που είναι το ρελαντί των πιο σύγχρονων αυτοκινήτων.

Από το 2005 μέχρι σήμερα, η Mulsanne κατασκευάζεται χειροποίητα στο Crewe, σε χρονικό διάστημα περίπου 400 ωρών. Εξειδικευμένοι τεχνίτες βασίζονταν στα χέρια και τα μάτια τους, για να ολοκληρώσουν την κατασκευή του αμαξώματος με 5.800 μεμονωμένες συγκολλήσεις. Εκεί όπου η οροφή συναντά το πίσω μέρος στις κολόνες D, μια άλλη ομάδα ειδικών επεξεργαζόταν σε υψηλή θερμοκρασία την ένωση των δύο επιφανειών, πάντα στο χέρι, μέχρις ότου να είναι εντελώς ανεπαίσθητη. Μόλις το αυτοκίνητο δεχόταν τα στρώματα βαφής, η ένωση ήταν πρακτικά αόρατη, δημιουργώντας την εντύπωση πως η Mulsanne είχε προκύψει από ένα μονοκόμματο κομμάτι μετάλλου.

Ανοίγοντας την πόρτα της ναυαρχίδας της Bentley, αποκαλυπτόταν ένας κόσμος από μονοκόμματη καρυδιά, κερασιά ή βελανιδιά, σε μια ποικιλία διαφορετικών καπλαμάδων. Η τελική διαδικασία επιλογής των «νερών» του ξύλου πραγματοποιείτο στο Crewe, όπου ο καπλαμάς επιλεγόταν από τον ίδιο τεχνίτη που θα του έδινε τελικά ζωή. Από τις 400 ώρες που χρειάζονταν για την κατασκευή μιας Mulsanne, περίπου 150 αφιερώνονταν στη δημιουργία του πολυτελούς δερμάτινου εσωτερικού – προτού καν τοποθετηθούν προαιρετικές επιλογές. Το εσωτερικό ήταν φυσικά ραμμένο και διαμορφωμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι, ενώ μόνο για το γαζί αντίθεσης, απαιτούνταν 37 ώρες για την ολοκλήρωσή του.

Κ.Παρ.

 

©Πηγή: amna.gr

Loading