Η Audi μειώνει το προσωπικό της για να χρηματοδοτήσει την ηλεκτροκίνηση

Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης είναι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην ιστορία της αυτοκίνησης. Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αλλάξουν πολλούς τομείς στη χρήση και στη συντήρηση των αυτοκινήτων.

Επίσης, η νέα τεχνολογία παραγωγής ενέργειας θα απορροφήσει μεγάλες επενδύσεις που θα δοκιμάσουν την οικονομική αντοχή των αυτοκινητοβιομηχανιών. Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια να συγχωνευτούν και να συνεργαστούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ενώ σε αυτή την τακτική εντάσσεται και η ιδιαίτερης αξίας και σημασίας συγχώνευση της FCA στον γαλλικό όμιλο PSA.

Μάλιστα, όσο παραμένουν σε τόσο υψηλά ποσοστά οι τιμές των μπαταριών ιόντων λιθίου που εξοπλίζουν τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τόσο περισσότερο θα επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των αυτοκινητοβιομηχανιών και θα παραμείνει δύσκολη η εξίσωση που αφορά τον καθορισμό της τελικής τιμής πώλησης των νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ήδη οι τιμές που ανακοίνωσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι απαγορευτικές για την πλειοψηφία των υποψήφιων αγοραστών.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάζονται να εφαρμόσουν μεγάλης έκτασης προγράμματα περικοπών για να χρηματοδοτήσουν την εξέλιξη και την κατασκευή των νέων αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.

Επίσης, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν την κάμψη της ζήτησης στη παγκόσμια αγορά, το αρνητικό πρόσημο στις πωλήσεις στη Κίνα- τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου- και την ανάγκη αύξησης των επενδύσεων σε ηλεκτρικά οχήματα, καθώς πολλές χώρες προχωρούν στην τελική απαγόρευση των συμβατικών κινητήρων καύσης.

Η Audi, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει μία στις δέκα θέσεις εργασίας, για να κερδίσει δισ. ευρώ τα οποία θα αξιοποιηθούν στη παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η πολυτελής γερμανική μάρκα που ανήκει στον όμιλο VW, δήλωσε ότι θα μειώσει μέχρι και 9.500 θέσεις εργασίας ή 11% του συνολικού προσωπικού της μέχρι το 2025, εξοικονομώντας 6 δισ. ευρώ. Παράλληλα αποφάσισε να δημιουργήσει έως και 2.000 νέες θέσεις στους τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας και της ψηφιοποίησης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι περικοπές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και θέσεις διοίκησης και διαχείρισης, θα πραγματοποιηθούν μέσω προγραμμάτων ολοκλήρωσης κύκλου εργασιών και πρόωρης συνταξιοδότησης των υπαλλήλων.

Σπύρος Ρέκκας

©Πηγή: amna.gr

Loading