Διαπραγματεύσεις για την παραγωγή ηλεκτρικού Hummer στην Ελλάδα

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής «mini» ηλεκτροκίνητων οχημάτων εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μεταφοράς της γραμμής παραγωγής ενός «baby» Hummer από την Κίνα στη χώρα μας.

Το MEV Hummer παράγεται ήδη στην Κίνα, ωστόσο, τα προβλήματα ποιότητας στη Bς έχουν αναγκάσει την Arclif Ventures να αναζητήσει νέα στέγη για το πολλά υποσχόμενο project.

Μάλιστα οι συζητήσεις για την μετεγκατάσταση της γραμμής παραγωγής του ηλεκτροκίνητου Hummer στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, γεγονός που καθιστά αρκετά πιθανό το σενάριο τα πρώτα «ελληνικά» Hummer να ξεκινήσουν να παράγοντας μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Άλλωστε μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, η Ελλάδα έγινε ένα ελκυστικότερος προορισμός για εκείνες τις εταιρείες που θα θελήσουν να επενδύσουν στη συγκεκριμένη τεχνολογία.   

“Θέλουμε να φέρουμε την παραγωγή του ηλεκτρικού Hummer από την Κίνα που είναι σήμερα, στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα που είναι η χώρα καταγωγής μου.

Είμαστε σε συζητήσεις με την Ελληνική κυβέρνηση για αυτό το project. Το κρίσιμο σημείο είναι, ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει αυτοκινητοβιομηχανία αλλά θεωρώ τα πλάνα που η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει για την ηλεκτροκίνηση και το περιβάλλον, μπορούν να βοηθήσουν και το δικό μας project. Θέλουμε να συμβάλουμε στην επαναφορά της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη ”, δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση του περιοδικού Forbes ο ελληνικής καταγωγής Athanasios Nik Lazanas και επικεφαλής της Arclif Ventures.

Σε κάθε περίπτωση, αγκάθι παραμένει η χαμηλή διάδοση της ηλεκτροκίνησης στην ελληνική επικράτεια όπως άλλωστε και η απουσία της απαραίτητης υποδομής που κατά κύριο λόγο σχετίζεται με τη φόρτιση.

Κρίνοντας πάντως από τις διαστάσεις και τις υπόλοιπες προδιαγραφές του αυτοκινήτου, το MINI Hummer φαντάζει ως ιδανική επιλογή για τουριστικούς προορισμούς, εξασφαλίζοντας την ευελιξία, την πρακτικότητα καθώς και τη μηδενική, σε τοπικό επίπεδο, έκλυση ρύπων.

Αυτό που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό είναι το κόστος του αυτοκινήτου καθώς το ύψος της επένδυσης που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί για να στηθεί στην Ελλάδα η νέα γραμμή παραγωγής του MINI Hummer.

Πηγή: caranddriver.gr

Δείτε ακόμη:

Τα 10 πολυτελή αυτοκίνητα που έχουν μεταπωλητική αξία

Loading