Προστ: «Μισώ την ταινία για τον Σένα»

Μετά από αρκετό καιρό ο παλιός πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Αλέν Προστ ξέσπασε κατά της ταινίας που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Άιρτον Σένα.

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής χαρακτήρισε το φιλμ «αίσχος», τονίζοντας ότι το μόνο που κατάφεραν οι δημιουργοί του ήταν να δείξουν τον ίδιο ως «κακό» και τον Σένα ως «καλό».

Να σημειωθεί ότι η ντοκιμαντερίστικης μορφής ταινία προβλήθηκε στην Ελλάδα το 2011 και περιγράφει τη μεγαλειώδη πορεία και τη ζωή του μεγάλου οδηγού της Φόρμουλα 1, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη στροφή της Ίμολα την Πρωτομαγιά του 1994.

«Πραγματικά μισώ την ταινία για τον Σένα, τη μισώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Προστ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Auto, Motor und Sport». Και πρόσθεσε εξηγώντας τους λόγους. «Θα μπορούσε να έχει προκύψει κάτι φανταστικό από αυτό. Όμως η ιστορία δεν μεταφέρθηκε σωστά. Είναι πραγματικά αίσχος που βγήκε τέτοιο αποτέλεσμα μετά από οκτώ ώρες συνεντεύξεων με πολλούς ανθρώπους που ενεπλάκησαν στην ιστορία. Στο τέλος προέκυψε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο παριστάνει εμένα ως κακό και τον Σένα ως καλό. Αυτό είναι κρίμα. Μετά την αποχώρησή μου από την ενεργό δράση τηλεφωνιόμασταν δύο και τρεις φορές την εβδομάδα και μιλούσαμε για τα πάντα».

Loading