Οι βιομηχανίες στηρίζουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η κατασκευή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τα εξελιγμένα υβριδικά μοντέλα είναι το πρώτο μέλημα των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η αυτοκίνηση αλλάζει και από το 2020, θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μοντέλων που αξιοποιούν τον ηλεκτρισμό για να κινηθούν. Οι αλλαγές που θα επέλθουν στη γκάμα των κατασκευαστών αυτοκινήτων απαιτεί τεράστιες επενδύσεις και συνεργασίες.

Η Daimler, το Volkswagen Group, η Volvo, η ZF Friedrichshafen και η Robert Bosch συγκαταλέγονται μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών και των προμηθευτών που επεκτείνουν την παραγωγή για να στηρίξουν τη βιομηχανική ώθηση προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ευρώπη, αναφέρει το Automotive News Europe.

Η Daimler, ξεκίνησε την παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού EQC SUV στη Βρέμη της Γερμανίας και θα ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή μπαταριών σε γερμανικά εργοστάσια στο Sindelfingen και στο Untertuerkheim καθώς και στο Jawor της Πολωνίας καθώς προετοιμάζεται να κατασκευάσει περισσότερα μοντέλα από για την γκάμα EQ. Η επέκταση της σειράς θα περιλαμβάνει το φορτηγό EQV, το οποίο θα κατασκευαστεί στη Vitoria της Ισπανίας.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading