Η επόμενη γενιά SEAT λανσάρει μία νέα ηλεκτρική και υβριδική έκδοση

Η SEAT κάνει «αισθητή» την παρουσία της στο χώρο του αυτοκινήτου καθώς στα πλάνα της έχει σχεδιάσει το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου κάθε έξι μήνες μέχρι το 2020. Μεταξύ αυτών θα βρίσκεται και η 4η γενιά του Leon η οποία θα συνδυαστεί με ηλεκτρική και υβριδική έκδοση.

Η ισπανική φίρμα διανύει ίσως την πιο δημιουργική της περίοδο και έτσι ετοιμάζει μια μεγάλη «επίθεση» σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Μεταξύ των μοντέλων που θα λανσάρει η SEAT στα επόμενα χρόνια βρίσκεται-φυσικά- και το νέο Leon, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες από την εταιρεία, η 4η γενιά του μικρομεσαίου αυτοκινήτου θα εμφανιστεί σε περίπου ένα χρόνο και θα φέρει πολλά τεχνολογικά στοιχεία. Εκτός από την οικονομική και αποδοτική γκάμα κινητήρων και τις εφαρμογές συνδεσιμότητας, η SEAT θα το εξοπλίσει με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης και με νέες εκδόσεις.

Τι πρόκειται να δούμε από τη SEAT

Στο ξεκίνημα αυτής της νέας «εποχής» θα δούμε ένα plug-in υβριδικό σύνολο με αυτονομία κίνησης 50 km όπου πιθανόν να συνδυαστεί και με τον 1,5 TSI Εvo των 130 ίππων με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων που είδαμε πρόσφατα στο Golf, ενώ το 2020, θα προστεθεί στην γκάμα του και μια αμιγώς ηλεκτρική version. Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις υποστηρίζουν πως το ηλεκτρικό Leon θα μπορεί να διανύσει 500 χιλιόμετρα με μόλις μια φόρτιση.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα στοιχεία, το επόμενο Leon θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB, θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις και θα προσφέρει πλουσιότερους χώρους για τους επιβάτες. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε  πως το μοντέλο θα λανσαριστεί και πάλι σε 5θυρο & Εstate αμάξωμα.

Loading