Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με διαδικτυακούς ενημερωτικούς κύκλους

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προχωράει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, ανοίγοντας μία σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών κύκλων, με τον πρώτο να αφορά την ενημέρωση των πολιτών για τη διασφάλιση της υγείας και της ψυχικής υγείας των μαθητών.

Ο κάθε κύκλος θα ξεκινάει το Σάββατο στις 4:00 μ.μ. και θα προβάλλεται από το κανάλι του δήμου στο Youtube (https://m.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA).

Ο Δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα της καθημερινότητας όλων σε βαθμό καταιγιστικό και εξαίρεση δεν αποτέλεσαν τα παιδιά. Αυτές οι σαρωτικές αλλαγές, επειδή σκοπό είχαν την προστασία της ανθρώπινης ζωής εκ των πραγμάτων άφησαν σε δεύτερη πλάνο πολλά θέματα και είναι πλέον κατανοητό ότι πρέπει αυτό να επαναπροσδιοριστεί. Τα παιδιά είναι προτεραιότητα και σκοπός είναι να μεγαλώνουν όχι μόνο προστατευμένα αλλά και ευτυχισμένα. Η 1η διαδικτυακή ενημέρωση αποσκοπεί λοιπόν στο να κατανοήσουμε καλύτερα τις νέες ανάγκες που έχουν ανακύψει λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής –Δημόσιας Υγείας  – ΚΕΠ, Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, ενημερώνει ότι ο 1ος διαδικτυακός  κύκλος περιλαμβάνει 4 φλέγοντα, σύγχρονα και επίκαιρα θέματα στην επιλογή των οποίων συνέβαλαν η τηλεκπαίδευση, η πολυφαγία από την παραμονή στο σπίτι, η σωστή στάση του σώματος μπροστά στον υπολογιστή, η ασφάλεια στο διαδίκτυο και ο σχολικός εκφοβισμός.

Μέχρι οι συνθήκες να ομαλοποιηθούν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας – ΚΕΠ, θα οργανώσει και άλλους διαδικτυακούς ενημερωτικούς κύκλους με θέματα που αφορούν όχι μόνον στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες με έμφαση πάντα στα προβλήματα επικαιρότητας. Οι διαλέξεις απευθύνονται σε όλους, θα είναι απλές, κατανοητές και με προληπτικό-συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Οδηγίες για την παρακολούθηση και τη συμμετοχή

Οι συνδημότες μας και όχι μόνον θα μπορούν είτε από την οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή ή από το tablet ή ακόμη και από την οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου, να παρακολουθήσουν και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους στους ομιλητές

Αν αυτό δεν είναι εφικτό μπορούν – ακόμη και ανώνυμα- να καταθέτουν τηλεφωνικά τα ερωτήματα τους  έως  την Παρασκευή 26 Μαρτίου για όποιο θέμα επιθυμούν στο τηλέφωνο 2310 759766. Στα ερωτήματα και τις απορίες τους θα πάρουν απάντηση από τους ομιλητές κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων διαλέξεων.

Η αρχή των ενημερωτικών κύκλων θα γίνει το Μάρτιο

Το πρόγραμμα του Μαρτίου

1) Σάββατο 6 Μαρτίου 2021: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», ομιλητής Δρ. Νίκος Κοζέης (Χειρουργός Οφθαλμίατρος παιδooφθαλμίατρος MD, MSc, PhD1, PhD2, FICO, FEBO, MRCOphth, διευθυντής του «ΠΑΙΔΟΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ», Vis. Professor of Ophthalmology, Case Western Reserve University, Cleveland, USA, τ. Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Οφθαλμολογικών Εταιρειών).

2) Σάββατο 13 Μαρτίου 2021: «ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ & ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», ομιλητής Λεωνίδας Ναθαναηλίδης (Διατροφολόγος – Διαιτολόγος).

3) Σάββατο 20 Μαρτίου 2021: «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ», ομιλητής Ηλίας Αλαφροπάτης (Ορθοπαιδικός Χειρουργός).

4) Σάββατο 27 Μαρτίου 2021: «ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ», ομιλήτρια Βασιλική Γκουντσίδου (Φυσικός- Πανεπιστημιακός ΑΠΘ, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το Cyberbullying (ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ) ROSENET, Reducing old age exclusion και Μέλος Διοικούσας Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για τον ψηφιακό αποκλεισμό των ηλικιωμένων).

Την οργάνωση, το συντονισμό και την παρουσίαση έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Νίκη Στρατηλάτη.

Δείτε επίσης: Τριήμερο rapid test από τη Δευτέρα στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Loading