Ζέρβας: Η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας υπογράφηκε από γινάτι

Σε ό,τι αφορά στην πολιτική συζήτηση με αφορμή την κατάρτιση του προϋπολογισμού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε πως «Δεν ζητήθηκε ούτε μία ημέρα περίοδος χάριτος από την αντιπολίτευση και τους πολίτες».

«Εργαζόμαστε από το καλοκαίρι συστηματικά γι αυτό έγιναν τα Χριστούγεννα και ο διάκοσμος, γι αυτό δεν έμεινε κανένα παιδί στους παιδικούς σταθμούς χωρίς voucher, γι αυτό δεν έμεινε πίσω καμία επιτροπή, γι αυτό πληρώθηκαν κανονικά στην ώρα τους οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι, γι αυτό ήρθε σχεδόν πρώτα από όλη την Ελλάδα στο Δήμο Θεσσαλονίκης το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός. Είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά που γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα όσα μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί και συνιστούν συγκεκριμένες επιτυχίες της Διοίκησης επισήμανε πως «μιας και κάποιοι μιλάνε για το όραμα, ( ενν. αναρωτιέμαι ) δεν σας κάνουν τα 13 εκ. των Στάβλων Παπάφη, δεν σας κάνουν τα 6 συν 2 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τις απαλλοτριώσεις, δεν σας φτάνουν τα χρήματα από το Υπουργείο Τουρισμού για τη χρηματοδότηση μελετών. Αυτά δεν είναι οραματικά;»

Για την Πλατεία Διοικητηρίου επισήμανε πως δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες. «Χωρίς μελέτες δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα απορροφήσουμε χρήματα μέσα μόνο σε ένα χρόνο. Όσοι είναι διοικητικά έμπειροι το γνωρίζουν».

Στη συνέχεια επανέλαβε μία σειρά πρωτοβουλιών: «Εμείς μιλήσαμε για την Πλατεία Αριστοτέλους, εμείς μιλήσαμε για την Παλιά Παράλια, την Πλατεία Διοικητηρίου, εμείς θέλουμε να φτιάξουμε τους Στάβλους Παπάφη για τους οποίους υπήρχε μόνον ένα αρχιτεκτονικό βραβείο και τίποτε άλλο, ούτε κάποια χρηματοδότηση».

«Τελικά αποφασίστε-συνεχίζουμε ή αποδομούμε το έργο της προηγούμενης διοίκησης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την Πλατεία Ελευθερίας επισήμανε πως «κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και το έργο να συνεχίσει και να πάει όπως εμείς το θέλουμε, αλλά κυρίως να μην ταλαιπωρηθεί η πόλη».

Στις αιτιάσεις περί χαμηλής αποτελεσματικότητας αντέτεινε πως υπάρχει εμφανής βελτίωση της εικόνας σε κάθε γειτονιά. «Σήμερα, με τα μέσα που διαθέτουμε, υπάρχει διαφορετική εικόνα στην καθαριότητα. Στο άμεσο μέλλον με περισσότερα μέσα, με περισσότερα οχήματα θα υπάρχει μεγαλύτερη βελτίωση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους και στην ανάγκη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας, που περνά μέσα από έναν νέο Οργανισμό.

«Έχουμε ως Διοίκηση την αίσθηση της ευθύνης και της συνέχειας. Όμως η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας υπογράφηκε 8 Αυγούστου, από γινάτι. Μία υπογραφή που θα κοστίσει στο Δήμο, παρά το γεγονός πως εμείς δεν πιστεύαμε ότι έπρεπε να γίνει τη δεδομένη στιγμή» επισήμανε μεταξύ άλλων απαντώντας σε σχετικές αναφορές.

 

Loading