Τρεις ποδηλατοπορείες στη δυτική Θεσσαλονίκη για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Βόλτα με τα ποδήλατά τους θα κάνουν το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συμμετοχής σε μία από τις τρεις ποδηλατοδρομείες, που διοργανώνουν οι δήμοι Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά.

Για δεύτερη χρονιά οι τρεις δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης ενώνουν δυνάμεις συμμετέχοντας σε διαδημοτικές δράσεις, με επίκεντρο τη χρήση ποδηλάτου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που πραγματοποιείται από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.
Οι ποδηλατοπορείες θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα, με αφετηρία τα τρία δημαρχεία των συνδιοργανωτών ((Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 12, Αμπελόκηποι – Παύλου Μελά 24, Πλατεία Ευόσμου – Καραολή και Δημητρίου 1, Σταυρούπολη) και κοινό τερματισμό το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ακολούθως, οι συμμετέχοντες θα κάνουν κοινή ποδηλατοβόλτα μέσα στους χώρους του πρώην στρατοπέδου στέλνοντας τα μηνύματα για αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως ελεύθερων χώρων πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής και για χρήσεις κοινής ωφέλειας και κοινωνικών υποδομών.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου θα πραγματοποιηθούν δράσεις και χάπενιγκ για μικρούς και μεγάλους, ενώ στις 7:30 το απόγευμα θα ξεκινήσει η αναχώρηση των ποδηλάτων και η επιστροφή τους στις αφετηρίες των ποδηλατοπορειών.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading