Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

Η διεύρυνση της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υποδέχθηκε το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού επισημαίνοντας ότι οι εξαιρετικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας τους σύντομα θα αρχίσουν να μετατρέπονται σε κοινές δράσεις προς όφελος της σύσφιξης των σχέσεων της Ελλάδας με την ομογένειά της.

Κατά τη συνάντηση η οποία είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, έγινε μια πρώτη συζήτηση μεταξύ άλλων για την υλοποίηση δράσεων όπως, η συνδιοργάνωση του Πανομογενειακού Ιατρικού Συνεδρίου τον Ιούλιο του 2021 με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών-GGDI και ομογενειακούς Ιατρικούς Συλλόγους ανά τον κόσμο, η υλοποίηση προγραμμάτων Φιλοξενίας Ελληνοπαίδων της Ομογένειας στην Ελλάδα και ο εορτασμός των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Παρόντες ήταν συνεργάτες και των δύο πλευρών.

Στόχος είναι οι δράσεις να υλοποιηθούν, τόσο στην ομογένεια, όσο και στην Περιφέρεια Αττικής με επίκεντρο την έλευση των ομογενών το καλοκαίρι του 2021. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν η συνεργασία να επεκταθεί και σε ευρύτερους τομείς.

Ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης δήλωσε ότι διαχρονικά, τόσο ως γιατρός, αλλά και ως αυτοδιοικητικός έχει εργαστεί συστηματικά για την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με την ομογένεια.

«Κεντρικός στόχος μου είναι η εποικοδομητική συνεργασία και η ενδυνάμωση των σχέσεων με τους Έλληνες της Ομογένειας. Μέσα από την ισχυροποίηση των δεσμών μας συμβάλουμε στην ενότητα των δυνάμεων είτε εντός, είτε εκτός της χώρας. Από τις θέσεις ευθύνης που υπηρετούμε οφείλουμε να συμβάλουμε ώστε η σχέση της μητέρας Πατρίδας με τον Απόδημο Ελληνισμό να γίνει πιο εποικοδομητική.

Σε αυτή την πορεία της εθνικής αναγέννησης και αναδημιουργίας χρειάζεται στενή συνεργασία κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης. Χαίρομαι που στη θέση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού βρίσκεται ο Γ. Χρυσουλάκης, ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε για να υλοποιηθούν μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες.

H Ελλάδα πάει προς το μέλλον ενώνοντας τις δυνάμεις του απανταχού Ελληνισμού. Όλοι μαζί αναδεικνύουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις προοπτικές της χώρας μας σε τομείς όπως ο Ιατρικός τουρισμός και το επιχειρείν».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού τόνισε χαρακτηριστικά:

“H συνάντησή μας με τον εξαιρετικό φίλο Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών Γιώργο Πατούλη, άνοιξε τεράστιους δρόμους συνεργασίας για πολλές κοινές μας δράσεις που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό. Η προσήλωση και των δύο μας στο κοινό όραμα της σύσφιξης των σχέσεων της πατρίδας μας με τις τεράστιες δυνάμεις που διαθέτει η ομογένειά μας, πολύ σύντομα θα έχει ορατά αποτελέσματα”.

Loading