Π. Αττικής:Οδηγίες για την πρόληψη διάδοσης κορονοϊού στο σπίτι

Στην κατάρτιση οδηγιών για την πρόληψη της διάδοσης της νόσου του κορονοϊού στο σπίτι, σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε κάποιο μέλος της οικογένειας, με βάση τα όσα επισημαίνονται από τον ΕΟΔΥ, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

Ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά «στόχος μας η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για την αποτελεσματικότερη αυτοπροστασία τους. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η προάσπιση της υγείας όλων των πολιτών».

Σύμφωνα με τις οδηγίες, εάν εμφανιστούν συμπτώματα, συνοπτικά αναφέρεται:

Μείνετε στο σπίτι σε συνεννόηση με τον γιατρό σας μέχρι να υποχωρήσουν. Αν επιβαρυνθούν (υψηλός πυρετός, δυσκολία στην αναπνοή, κά) καλέστε τον ΕΟΔΥ ή το ΕΚΑΒ, για την μεταφορά σε νοσοκομείο και διαχωρίστε τον εαυτό σας από τα άλλα άτομα και τα κατοικίδια.

Ενημερώστε το ιατρείο, το νοσοκομείο ή το Κέντρο Αναφοράς, ενώ πριν φτάσετε:
-Φορέστε μάσκα προσώπου
-Καλύψτε τον βήχα σας και το φτέρνισμα με χαρτομάντηλο
-Καθαρίζετε τα χέρια σας συχνά
-Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.
-Αποφύγετε να μοιράζεστε προσωπικά είδη οικιακής χρήσης
-Καθαρίζετε όλες τις μεταλλικές και σκληρές επιφάνειες κοινής χρήσης καθημερινά
-Παρακολουθείτε τα συμπτώματά σας

Τέλος, στις οδηγίες για τους φροντιστές ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κορονοϊό ή ασθενή υπό έρευνα αναφέρεται ότι:

Πρέπει να παρακολουθούν την υγεία τους προσεκτικά και σχολαστικά. Οι κοινόχρηστοι χώροι στο σπίτι να αερίζονται καλά, να τηρείται αυστηρά η υγιεινή. Εσείς και ο ασθενής θα πρέπει να φοράτε μια μάσκα προσώπου και γάντια μίας χρήσης, να μην μοιράζεστε είδη οικιακής χρήσης με τον ασθενή. Να τα πλένετε προσεκτικά τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί ο ασθενής. Να τηρείται αυστηρή καθαριότητα σε επιφάνειες και ρούχα.

 

©Πηγή: amna.gr

Loading