Μαλούτας: «Στον αέρα η επένδυση της ΔΕΗ ύψους 2 δισ.»

Αιχμές κατά της κυβέρνησης και της ΔΕΗ εξαπέλυσε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5.

Ο κ. Μαλούτας τόνισε ότι το κόστος της επένδυσης αν συνυπολογιστούν τα έξοδα των συνοδών έργων που δεν περιλαμβάνονται στην εργολαβία, θα φτάσει στα 2 δισ. ευρώ. «Ανησυχούμε για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, όταν εκείνη κάνει επένδυση 2 δισ. ευρώ, η οποία δεν θα της αποφέρει ούτε ένα ευρώ. Είναι ένα ποσό το οποίο θα την καταστρέψει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κοζάνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε δραστηριότητες που θα προσφέρουν απασχόληση στην περιοχή, ώστε να μείνει ο κόσμος εδώ».

Παράλληλα ο κ. Μαλούτας τόνισε ότι «δεν υπάρχει μία δραστηριότητα η οποία μπορεί να υποκαταστήσει το σύνολο της συνεισφοράς της ηλεκτροπαραγωγικής δραστηριότητας της παραγωγής», ενώ εξαπέλυσε και αιχμές κατά του υφυπουργού Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά, ο οποίος πρόσφατα επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του έργου. «Ο υφυπουργός ήρθε για να ακούσει, όχι για να πει. Πρέπει να πάρουμε και εμείς απαντήσεις, γι’αυτό ετοιμάζουμε ομαδική κάθοδο στην Αθήνα», σημείωσε ο κ. Μαλούτας.

«Λανθασμένη η επένδυση της ΔΕΗ»

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα από το βήμα του συνεδρίου της ΕΕΝΕ ο υπουργός ενέργειας Κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι η επένδυση της ΔΕΗ για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 ήταν λανθασμένη και ότι η ευθύνη βαρύνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα.

Αποκάλυψε δε ότι αυτήν τη στιγμή η ΔΕΗ σε συνεργασία με τους νομικούς και τους χρηματοοικονομικούς της συμβούλους εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της επένδυσης. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση της τεχνολογίας της μονάδας, δηλαδή η Πτολεμαΐδα 5 να μετατραπεί από λιγνιτική σε μονάδα φυσικού αερίου.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μαλούτας στον Flash:

Δείτε επίσης: Χωρίς τέλος οι μεταναστευτικές ροές- Άλλες 5 βάρκες στη Λέσβο

Loading