Κ. Μπακογιάννης: «Αποκτάμε σχέδιο ένταξης προσφύγων στην Αθήνα»

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τους πρόσφυγες και την ένταξη τους.

H άφιξη και παραμονή οικογενειών προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας είναι «Αντιπροσωπευτικό μιας μεγάλης πρόκλησης που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίζει η Αθήνα», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και υπογράμμισε ότι ο δήμος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και διεθνείς οργανισμούς, στο δημοτικό Συμβούλιο.

«Από το 2015 και μέχρι πρόσφατα στο θέμα αυτό γινόταν διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ενώ τώρα αποκτά ένα σχέδιο που εστιάζει στην ένταξή τους», τόνισε ο δήμαρχος.

Ενώ, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, Μελπομένη Δασκαλάκη ανέφερε ότι από την πρώτη μέρα της άφιξης εκεί των προσφύγων ο δήμος ενεργοποίησε τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία και πρόσφερε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι παρατάξεις

«Ανοιχτή Πόλη», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» ζήτησαν τη στέγαση των προσφύγων σε κλειστά ξενοδοχεία και σε διαμερίσματα, μέσω και σχετικών προγραμμάτων.

Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος ζήτησε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος και ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ζητεί την αξιοποίηση κλειστών ξενοδοχείων για να στεγαστούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Δείτε ακόμη:

Δ. Αθηναίων-Μεγάλος Περίπατος: Οδηγίες για ΙΧ

Loading