Γ. Πατούλης: «Τα αναπτυξιακά έργα προχωρούν εντός χρονοδιαγραμμάτων»

Συζητήσεις για τα έργα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πειραιά, αποτέλεσε κοινή διαπίστωση, ότι έργα όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο, η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου κ.ά., στο τέλος της τετραετίας αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε σχετική δήλωση, ανέφερε ότι «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα πως τα αναπτυξιακά έργα που γίνονται στην πόλη προχωρούν εντός χρονοδιαγραμμάτων και με γρήγορες διαδικασίες και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουμε όλο αυτό το διάστημα»

«Η Περιφέρεια Αττικής και δήμος Πειραιά, υπό τον συντονισμό της κυρίας Αντωνάκου. Από κοινού διαμορφώσαμε ένα στρατηγικό σχέδιο για την υλοποίηση κρίσιμων αναπτυξιακών έργων, που θα αλλάξουν την όψη του Πειραιά το επόμενο διάστημα και θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή του δυναμική», επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε ότι «Επίκεντρο της σημερινής συζήτησης ήταν η ανάπλαση στο Μικρολίμανο, καθώς και η μεγάλη ανάπλαση στον ‘Αγιο Διονύσιο. Στη συνάντηση συμμετείχε και η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Χρυσουλάκη, καθώς η αρχαιολογία εμπλέκεται σε έργα όπως είναι η επιθυμητή από όλους τους Πειραιώτες ανάπλαση της Πειραϊκής, αλλά και η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Ζέας».

«Η πόλη θα δει εμπράκτως την άριστη συνεργασία μας με την Περιφέρεια, η οποία ήδη αποδίδει καρπούς. Την επόμενη τριετία θα ολοκληρωθούν μεγάλα έργα στον Πειραιά κι αυτό μας ικανοποιεί καθώς αυτές οι εξαιρετικά σημαντικές παρεμβάσεις, αποτελούσαν δέσμευση της Δημοτικής Αρχής προς τους Πειραιώτες που γίνονται πράξη. Κοινός στόχος όλων μας είναι να γίνει η πόλη πιο όμορφη και λειτουργική και χαίρομαι ιδιαίτερα που η Περιφέρεια στηρίζει το όραμά μας για έναν καλύτερο Πειραιά», ανέφερε ο κ. Μώραλης.

Δείτε ακόμη:

Χαλκιδική: Στο ΕΣΠΑ ο Βιολογικός Πολυγύρου και Καλυβών

Loading