Φλώρινα: Aυξάνονται τα κρούσματα – Έκκληση του δημάρχου για αυστηρή τήρηση των μέτρων

Μεγάλη αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην Φλώρινα – Έκκληση του δημάρχου Βασίλη Γαννάκη για τήρηση των μέτρων, ώστε να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown – To μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο δημοτικό διαμέρισμα της Μελίτης.

Έκκληση στους κατοίκους της Φλώρινας να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας και αποφυγής διασποράς του κορονοϊού (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά) απηύθυνε ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Γιαννάκης.

Η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες 10 ημέρες δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία, αφού με βάση τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 81 ενεργά κρούσματα στον δήμο Φλώρινας.

Ο κ. Γιαννάκης τονίζει ότι «ο δήμος για πρώτη φόρα από την έναρξη της πανδημίας καταγράφει τόσο υψηλό αριθμό κρουσμάτων» και επισημαίνει ότι «είναι ζήτημα ευθύνης, χρέους, σεβασμού και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, οι επαγγελματίες, οι πολίτες, οι Σύλλογοι, η εκπαιδευτική κοινότητα, να επιδείξουν υπευθυνότητα, ψυχραιμία και προσοχή, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις».

Ο δήμαρχος της Φλώρινας προειδοποιεί ότι η χαλάρωση και η μη εφαρμογή των μέτρων που παρατηρείται τελευταία σε πολίτες του δήμου, «μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες, όπως ένα τοπικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την ένταση των κρουσμάτων εντοπίζεται στο δημοτικό διαμέρισμα της Μελίτης, ενώ συνεργεία του ΕΟΔΥ προβαίνουν σε καθημερινά διαγνωστικά τεστ στην περιοχή.

Δείτε επίσης: Μητροπολίτης Δράμας Παύλος κατά ιερωμένων της περιοχής του που δεν τήρησαν τα μέτρα το Πάσχα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading