Δήμος Θέρμης: Παρουσιάζεται την Τρίτη 8/6 το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από τη Μάχη των Βασιλικών

Η επανάσταση της Χαλκιδικής, που κορυφώθηκε με την ηρωική Μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών, έχει την δική της, ξεχωριστή θέση στην ιστορία του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Υπήρξε η πρώτη μεγάλη επαναστατική δράση στη Βόρεια Ελλάδα και, παρά την τραγική κατάληξή της, καταγράφεται από τους ιστορικούς ως ιδιαίτερα πολύτιμη για την επιτυχία της ελληνικής επανάστασης και την απελευθέρωση του έθνους.

Αυτή την ιστορία, που μέχρι σήμερα παραμένει ουσιαστικά άγνωστη, φιλοδοξεί, με τη συμπλήρωση 200 χρόνων, να αναδείξει ο Δήμος Θέρμης μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο παρεμβάσεων και εκδηλώσεων στον μαρτυρικό τόπο των Βασιλικών.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου, την προσεχή Τρίτη 8 Ιουνίου, στις 12.30 μ.μ., στο εστιατόριο “Θερμαΐς”, στη Θέρμη (Καπετάν Χάψα και Καραολή & Δημητρίου, δίπλα από το Πολιτιστικό Κέντρο).

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Δήμου Θέρμης, Αθηνά Παπαδάκη.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή 13 Ιουνίου. Υλικό για τη διοργάνωση υπάρχει στο site www.vasilika200.gr

Δείτε επίσης: Ανοίγει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Θέρμης

Loading