Δήμος Θέρμης: Πανέτοιμα και ασφαλή τα Λύκεια για την επαναλειτουργία τους

Έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι τα λύκεια του δήμου Θέρμης, καθώς ολοκληρώθηκαν σήμερα όλες οι προετοιμασίες για την ασφαλή επανέναρξη των μαθημάτων την προσεχή Δευτέρα (12/04).

Συγκεκριμένα, η αρμόδια αντιδημαρχεία Παιδείας προχώρησε στην καθαριότητα όλων των έξι σχολικών μονάδων οι οποίες λειτουργούν ως λύκεια, ενώ έκανε και τις σχετικές απολυμάνσεις. Παράλληλα προμήθευσε με τα αναγκαία καθαριστικά καθώς και απολυμαντικά τα σχολεία ώστε να επαναλειτουργήσουν με τον ασφαλέστερο τρόπο.

Τέλος, μέσα στο σαββατοκύριακο ο δήμος Θέρμης θα υποβάλει σε μοριακό έλεγχο (PCR) για covid-19 όλο το προσωπικό το οποίο εργάζεται στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, καθώς και όσους εργάζονται στα σχολικά κυλικεία ώστε, ταυτόχρονα με τους ελέγχους που γίνονται στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος διασποράς του νέου κορονοϊού.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Στέλιος Αποστόλου, τόνισε με νόημα: “Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ήδη από τον Σεπτέμβριο, ο δήμος Θέρμης έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Με απολυμάνσεις, τροφοδοσία με τα απαραίτητα αντισηπτικά, αλλά και συνεχείς ελέγχους covid-19 με μοριακά τεστ για όλο το προσωπικό του δήμου το οποίο απασχολείται στα σχολεία. Επιπλέον, ήμασταν ο πρώτος δήμος πανελλαδικά που διένειμε δικές του προστατευτικές μάσκες σε όλους τους μαθητές και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, όλων των βαθμίδων. Με την ίδια συνέπεια συνεχίζουμε και τώρα, διαβεβαιώνοντας ότι από την Δευτέρα τα σχολεία μας θα επαναλειτουργήσουν με πλήρη ασφάλεια”.

Δείτε επίσης: Δήμος Θέρμης: Απαλλαγή των επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη

Loading