Δήμος Θερμαϊκού: Εθελοντικοί καθαρισμοί ακτών

Με μία πλειάδα δράσεων, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με το περιβάλλον και, κυρίως τη θάλασσα, ο Δήμος Θερμαϊκού τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Έτσι, για πέμπτη φορά οι Δημοτικές Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες Θερμαϊκού, (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.), κατά τους μήνες Ιουνίου – Αυγούστου πραγματοποιούν εκδηλώσεις, που αποτελούν μέρος της επίτιμης εορτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ναυτιλίας και Αλείας, στο τμήμα «EMD in My Country», αφού αξιολογήθηκαν  θετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της γαλάζιας ανάπτυξης.  

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Θερμαϊκού έχει ακυρώσει, λόγω καραντίνας, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις στα σχολεία με θέμα τη ρύπανση από το πλαστικό, την επίσκεψη στο Φάρο, καθώς και τους αγώνες SUP στο Αγγελοχώρι, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των Ευρωπαικών Ημερών Θάλασσας.

Όμως, παρά τις απαγορεύσεις και τις δυσκολίες διεξαγωγής εκδηλώσεων, ο δήμος θα τιμήσει και την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών σε Περαία, Νέους Επιβάτες και Επανομή το διήμερο 5-6 Ιουνίου.

«Η παρουσία του οργανωμένου εθελοντισμού γίνεται όλο και πιο αισθητή στην περιοχή μας αυτό το διάστημα, τονίζει εμφατικά ο Δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής. Δεκάδες εθελοντές μέσα από τις πρόσφατες δράσεις καλλωπισμού, καθαριότητας κλπ του παραλιακού μετώπου Περαίας-Αγίας Τριάδας και Νέας Μηχανιώνας έδωσαν βροντερό «παρών» στο κάλεσμα του Δήμου και βρήκαν τρόπους δημιουργικής και ουσιαστικής εθελοντικής προσφοράς στην κοινωνία που ζουν και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε δημοσίως».

Δείτε τη ροή ειδήσεων

Loading