Δήμος Αθηναίων: Μια μικρή «οάση» δημιουργήθηκε στο Μεταξουργείο (pics)

O Δήμος Αθηναίων δημιούργησε μια ακόμη μικρή «όαση» πρασίνου σε εγκαταλελειμμένο χώρο πυκνοκατοικημένης γειτονιάς της πόλης.

Στο Μεταξουργείο, στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μυκηνών, μια έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων «μεταμορφώθηκε» σε «πάρκο τσέπης», προσφέροντας διέξοδο για κοινωνική συναναστροφή αλλά και ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Με δωρεά της P&G και τη συνεργασία της Οργάνωσης Γη, φυτεύτηκαν επτά νέα δέντρα, μεταξύ των οποίων μια ελιά στο κέντρο του χώρου, περισσότερα από 330 αναρριχώμενα φυτά και θάμνοι, καθώς και άλλα γηγενή αρωματικά φυτά. Και σε αυτό το τέταρτο κατά σειρά πάρκο ανανεώθηκαν πλήρως οι αστικές υποδομές και ο εξοπλισμός, ενώ θα ενισχυθεί ο φωτισμός από αυτόνομο φωτοβολταϊκό στοιχείο.

Πριν μερικούς μήνες ένας χώρος στην Άνω Κυψέλη μεταμορφώθηκε και αυτός σε μια υπέροχη όαση πρασίνου και δροσιάς:

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

«Τα πάρκα τσέπης έγιναν θεσμός για την Αθήνα και αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη δημιουργία ακόμη περισσότερων χώρων πρασίνου, σε χώρους που επί χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και μέσα σε γειτονιές που χρειάζονται ανάσες. Είναι το αποτέλεσμα μιας πρακτικής που αγκάλιασαν όλοι οι Αθηναίοι γιατί βλέπουν το χώρο τους να αλλάζει και την καθημερινότητά τους να γίνεται καλύτερη, πιο ανθρώπινη, πιο κοντά στο περιβάλλον», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε επίσης: Στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης η περιβαλλοντική αδειοδότηση της Μαρίνας Καλαμαριάς

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading