Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Δραματική έκκληση για περιορισμό απορριμμάτων

Δραματική έκκληση στους δημότες να περιορίσουν τις ποσότητες απορριμμάτων που απορρίπτουν στους κάδους απευθύνει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου λειτουργεί -λόγω των υποχρεωτικών αδειών των εργαζομένων γονέων – με μειωμένο κατά 50% προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

“Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της λήψης έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς και της μετάδοσης του ιού. Η υποστελεχωμένη υπηρεσία καθαριότητας δίνει έναν άνισο αγώνα να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της, πασχίζοντας να διατηρηθεί ο δήμος καθαρός. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αποκομιδή πραγματοποιείται με τεράστια δυσκολία και ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανταποκριθούν με κάθε τρόπο στο έργο τους”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Χρήστος Δεμερτζής και πρόσθεσε:

“Επειδή οι στιγμές είναι εξαιρετικά δύσκολες για όλους, παρακαλούμε τους δημότες μας να επιδείξουν κατανόηση και συνεργασία, περιορίζοντας όσο είναι δυνατόν την απόρριψη απορριμμάτων στους κάδους”.

Στοπ στην απόθεση ογκωδών

Παράλληλα, ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου κάνει γνωστό ότι λόγω των εκτάκτων αναγκών που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, είναι αδύνατη η αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων. Για τον λόγο αυτό καλούνται οι δημότες να μην απορρίπτουν μπάζα, κλαδιά και ογκώδη υλικά στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Loading