Συνάντηση Καμαρινού με Γιουτίκα για την δυσοσμία στο Κορδελιό

Ενημερωτική συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα για το θέμα της δυσοσμίας στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου Ιωάννης Καμαρινός – Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των μετρήσεων των ρύπων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για το θέμα και τις ενέργειες που απαιτούνται εκ μέρους των αρμόδιων υπουργείων (Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υγείας) προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

«Ως Περιφέρεια οργανώσαμε από το μηδέν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για επιστημονική έρευνα και αντιμετώπιση της κατάστασης», επισήμανε ο κ. Γιουτίκας και τόνισε πως υπάρχουν λύσεις όπως «η τοποθέτηση κλειστών συστημάτων και αξιοποίηση της κατάλληλης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, η απομάκρυνση της μονάδας αφυδάτωσης της λάσπης από τη συγκεκριμένη περιοχή, η αποκατάσταση των παλαιών μη χρησιμοποιούμενων σκαμμάτων αποβλήτων εντός των ΕΛΠΕ».

«Να επικεντρωθούμε στην επίλυση του προβλήματος»

«Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια ενημερωθήκαμε για τους λόγους που προκαλούν την έντονη δυσοσμία στον δήμο Κορδελιού -Ευόσμου. Περιμένουμε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα. Αυτό που κρατώ από τη συζήτηση με τον κ. Γιουτίκα είναι ότι υπάρχουν λύσεις που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό, σε αντίστοιχες περιπτώσεις και πλέον, αφού εντοπίστηκε η αιτία του προβλήματος, οι ενέργειες και οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να επικεντρωθούν στην επίλυσή του.

Η ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι υποβαθμισμένη εδώ και χρόνια και ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος. Από την πλευρά μας, θα ασκήσουμε πίεση ώστε οι λύσεις που προτείνονται να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου Ιωάννης Καμαρινός.

Loading