Παπαστεργίου: «Οπισθοδρομική η πορεία της ΠΚΜ»

Για μια «συλλογική απόφαση» που τον οδήγησε να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έκανε λόγο στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash 99.4, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΚΙΝΑΛ Χρήστος Παπαστεργίου.

Εξαπολύοντας επίθεση τόσο προς την κεντρική κυβέρνηση, όσο και προς τη νυν διοίκηση της Περιφέρειας, ο κ. Παπαστεργίου έκανε λόγο για «οπισθοδρόμηση» σε ότι αφορά τα ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια.

Από την πλευρά του, έκανε λόγο για «εξυπηρέτηση» του κυρίου Τζιτζικώστα στην κυβέρνηση, καθώς φέρεται να δαπανά κονδύλια τα οποία οφείλει να τα χορηγήσει η κεντρική κυβέρνηση της χώρας.

Παράλληλα, και όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Περιφέρεια απορροφά τα περισσότερα κονδύλια, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα πρόκειται για χρήματα που είχαν απορροφηθεί από άλλα ΕΣΠΑ, που και αυτά προέρχονται από άλλα ΕΣΠΑ, που πρακτικά σημαίνει ότι πρόκειται για κεφάλαια που δεν είχαν δαπανηθεί στην ώρα τους».

Από την άλλη πλευρά, σε ότι αφορά τον προεκλογικό αγώνα, τόνισε ότι η παράταξη, αναμένεται να ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα από τους παραταξιακούς διαχρονικούς δεσμούς που διατηρεί το ΚΙΝΑΛ με την κοινωνία, εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ως παράδειγμα ανέφερε τις επερχόμενες εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, και στις οποίες υπολογίζεται ότι η ΠΑΣΚΕ, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ, αναμένεται να λάβει ποσοστό περίπου κοντά στο 50%.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι αναμένεται εντός της περιόδου των Χριστουγέννων να διεξαχθούν διαβουλεύσεις εντός της παράταξης μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ ανάμεσα στην περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, θα ανακοινωθούν επίσημα τόσο οι θέσεις του συνδυασμού, όσο και τα ονόματα που αναμένεται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.

Loading