Επαφές ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού με την Περιφέρεια Ηπείρου

«Η τουριστική ανάπτυξη, είναι ο μεγαλύτερος βραχίονας της ανάπτυξης που μπορεί να φέρουμε στην χώρα», τόνισε σε συνέντευξη Tύπου από τα Ιωάννινα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ενώ μίλησε και για την συγκρότηση Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, η οποία ουσιαστικά σηματοδοτεί την νέα πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του Τουρισμού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, το οποίο σηματοδοτεί και την νέα πολιτική της κυβέρνησης για το θέμα, θα συνδέει την κεντρική διοίκηση με τις Περιφέρειες αλλά και μεταξύ τους, με στόχους μεταξύ άλλων, την διάχυση βέλτιστων πρακτικών, τη διαμόρφωση ενός κοινού και συντονισμένου πλάνου δράσης και την καλύτερη προβολή κάθε Περιφέρειας και της χώρας συνολικά.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του κ. Θεοχάρη, ότι το υπουργείο χαράσσει πολιτικές για τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «υπάρχει ένα πλάνο, ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη την βιώσιμη του τουριστικού προϊόντος, όριο που ξεπερνά την θητεία μιας κυβέρνησης». Παράλληλα τόνισε, πως οι περιφερειακές υπηρεσίες του Τουρισμού, με απόφαση του υπουργού θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια πολυδύναμη μηχανή που να συνδέσει το υπουργείο Τουρισμού με την Περιφέρεια, τους δήμους, ενώ πρόσθεσε, πως η πολιτική ηγεσία είναι αποφασισμένη, να μετασχηματίσει την τουριστική εκπαίδευση στη χώρα.

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση «ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε δείκτες ανάπτυξης στην χώρα, όπως είπε και ο υπουργός, οι οποίοι θα παραχθούν από την τουριστική πολιτική του υπουργείου, στην βάση της προοπτικής που ο πρωθυπουργός έχει χαράξει, να προχωρήσουμε στο 4% τα επόμενα χρόνια».

Της συνέντευξης Τύπου προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Κατά διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου για την προώθηση του τουρισμού, τις οποίες αναγνώρισαν τόσο ο υπουργός, όσο και ο υφυπουργός Τουρισμού, στις δηλώσεις που ακολούθησαν. Παράλληλα, τέθηκαν και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν, με τον υπουργό να δηλώνει πως αυτά θα συζητηθούν και θα εξεταστούν διεξοδικά στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading